Jadłospis

Nasze przedszkole zostało stworzone z myślą o Was drodzy Rodzice oraz Dzieci. Wiemy jak ważne dla każdego rodzica jest bezpieczeństwo dziecka oraz wiedza, że podczas pobytu w pracy dziecko przebywa w przyjaznym miejscu. Miejscu, które przez te kilka godzin zastępuje im dom.

Dlatego dokładany wszelkich starań aby spełnić Wasze oczekiwania. Aby Wasze dzieci mogły rozwijać swoje umiejętności i poznawać nowe, aby mogły zawiązywać pierwsze przyjaźnie, aby mogły aktywnie wykorzystywać każdą minutę spędzoną pod naszym dachem.

Przez bezpieczeństwo nasze przedszkole rozumie również bezpieczeństwo zdrowotne serwowanych przez nas posiłków. Dlatego też nasz personel posiada doświadczenie w branży gastronomicznej oraz cały czas podnosi swoje umiejętności oraz kwalifikacje poprzez specjalistyczne szkolenia.

Personel przygotowujący posiłki przestrzega higieny produkcji oraz zwraca uwagę na surowce oraz półprodukty z jakich posiłki są wytwarzane – a to wszystko po to drogi Rodzicu aby zapewnić Twojemu dziecku pełnowartościowe posiłki, które zapewnią dziecku energię przez cały dzień.

Nasze Przedszkole otrzymało Krajowy Certyfikat Placówki Promującej Zdrowie. W Poznaniu jesteśmy pierwszym Przedszkolem, które posiada tak znaczące wyróżnienie.

Certyfikat odebraliśmy w dniu 19 stycznia 2023 roku, w Ministerstwie Edukacji i Nauki podczas uroczystej Gali wręczenia  Krajowych Certyfikatów Przedszkole i Szkoła Promujące Zdrowie z rąk wiceminister Pani Marzeny Machałek.Certyfikat Przedszkola Promującego Zdrowie został przyznany na podstawie rekomendacji Centralnej Kapituły działającej przy Ośrodku Rozwoju Edukacji. Na ten sukces złożyła się wspólna praca całej społeczności przedszkolnej – dziękujemy 🙂

Wszystkie posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej, w ciągu dnia dzieci mają stały dostęp do wody pitnej i zdrowych przekąsek w postaci owoców i warzyw.

warzywa

LICZBY 1-14 SYMBOLIZUJĄ WYSTĘPUJĄCE W POTRAWIE ALERGENY:

  1. Gluten – zboża
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Laktoza
  1. Orzechy
  2. Seler
  3. Gorczyca
  4. Nasiona sezamu
  5. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10 mg/kg
  6. Łubin
  7. Mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.

KULINARNE FOTORELACJE: