Nasze Przedszkole jako pierwsze w Poznaniu otrzymało Certyfikat Placówki Promującej Zdrowie nadany przez Kapitułę Wielkopolskiego Kuratora Oświaty. Zdrowe żywienie naszych przedszkolaków tuż obok ich bezpieczeństwa jest dla nas priorytetem. Wszystkie posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej. Wykwalifikowany intendent układa jadłospisy w oparciu o Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016 poz. 1154)

LICZBY 1-14 SYMBOLIZUJĄ WYSTĘPUJĄCE W POTRAWIE ALERGENY:
- Gluten – zboża
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Soja
- Laktoza
- Orzechy
- Seler
- Gorczyca
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10 mg/kg
- Łubin
- Mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.